Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Περιοχή 51

Η «Περιοχή 51» είναι το όνομα μιας στρατιωτικής βάσης που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Νεβάδα, 133 χλμ. βορειοδυτικά του Λας Βέγκας. Οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν στην δημιουργία του χάνονται στα βάθη των συρταριών των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Η πιο προφανής εξήγηση είχε να κάνει με την λειτουργία αυτού του χώρου ως βάσης εξέλιξης και δοκιμών των πιο πειραματικών και παράξενων σχεδίων της αμερικάνικης αεροπορίας. Τα διασταυρωμένα ιστορικά στοιχεία κάνουν λόγο ότι η περιοχή ξεκίνησε την λειτουργία της λίγα χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για την κατασκευή ειδικών αεροσκαφών για κατασκοπευτικές αποστολές πάνω από την Ρωσία. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου έγινε πολύ προσεκτικά, ενώ για πολλά χρόνια οι χαρτογράφοι δεν την συμπεριελάμβαναν σε κανέναν χάρτη. (Παρά το γεγονός ότι η βάση δεν έχει κηρυχθεί ως μυστική, όλες οι έρευνες και τα γεγονότα που αφορούν την περιοχή 51 είναι απόρρητες πληροφορίες (TS/SCI).Για την ολοκλήρωση της το 1947 λέγεται ότι δαπανήθηκε το αστρονομικό ποσό για την εποχή του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.
Η μεγάλη μυστικότητα γύρω από την περιοχή δεν άργησε να οδηγήσει στο χτίσιμο μιας παγκόσμιας παραφιλολογία γύρω από το τι πραγματικά συμβαίνει στα ενδότερα αυτής της μυστικής βάσης. Οι θεωρίες συνωμοσίας αποτέλεσαν βασικό συστατικό της ύπαρξης της Περιοχής 51 όλες αυτές τις δεκαετίες της λειτουργίας της, καθώς από την αρχή συνδέθηκε με τα UFO και κάθε είδους διαδόσεις και εικασίες περί επαφών των Αμερικανών με εξωγήινους και συνεργασία μαζί τους για την εξέλιξη νέων οπλικών συστημάτων. Η αρχή έγινε με την υπόθεση του Ρόσγουελ όπου σύμφωνα με τις δοξασίες συνετρίβη ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο, τα συντρίμμια του οποίου και το σώμα ενός εξωγήινου μεταφέρθηκαν στην Περιοχή 51 για εξέταση και μελέτη.

Πηγές
https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%AE_51)
https://www.protothema.gr/world/article/565455/oi-polloi-muthoi-kai-i-ligi-gnosti-alitheia-guro-apo-tin-mustiki-periohi-51

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts